Flygplatslounger sätter guldkant på resan. Här kan du slappna av, ta dig en drink och eventuellt fräscha upp dig. De flesta flygplatser har åtminstone en lounge, men om flygplatsen har många internationella avgångar finns oftast flera stycken lounger. För att få tillgång till loungen måste du antingen ha ett visst kort eller en viss flygbiljett. Till de mest exklusiva loungerna behövs oftast en förstaklassbiljett. Loungerna har blivit en allt viktigare del i konkurrensen om resenärerna och därför finns det lounger som utmärker sig extra genom att erbjuda lyxiga spabehandlingar, sportbilskörning och champagnebarer. Nedan följer två av de bästa loungerna i världen.

Lufthansa First Class Termina l, Frankfurt

Om du flyger förstaklass med Lufthansa och flyger från eller mellanlandar i Frankfurt så får du tillgång till den hypade First Class Terminal. Denna lounge är inhyst i en hel byggnad som är separat från resten av flygplatsen. Här blir du upphämtad i en Porsche som kör dig till loungen där du får en egen värd/värdinna som tar hand om dig. Väl framme erbjuds mat i världsklass, en whiskeymeny med närmare 100 sorters whiskey och en champagnemeny med Dom Perignon. Förutom att äta och dricka gott kan du låna en Porsche och köra runt eller ta ett bad i ditt privata badrum fyllt med badankor.

The Wing and The Pier Lounge, Hong Kong

Hong Kong har många lyxiga lounger varav den mest exklusiva är The Wing and The Pier Lounge som tillhör flygbolaget Chathay Pacific. Denna lounge blev framröstad till ”The World’s Best First Class Airline lounge 2016” av Skytrax World Airline Awards. Omröstningen sker genom en global passagerarundersökning. I denna flaggskeppslounge erbjuds allt man kan tänka sig vilja ha under en mellanlandning eller innan man påbörjar en resa. Här erbjuds en champagnebar, kaffebar, nudelbar, restaurang, catering från berömda Peninsula Hotel, ett fantastiskt spa med massage och skönhetsbehandlingar, en cocktailbar, privata sovrum och marmorbadrum. Det bästa med denna lounge är att du inte behöver en förstaklassbiljett utan det räcker med businessbiljett.